Delprojektledare för industrin

Anta utmaningen med oss på Midroc!

Är du en engagerad, nyfiken ingenjör med intresse för teknik och industri? Då tycker vi du ska anta utmaningen tillsammans med oss på Midroc.

Just nu söker vi en strukturerad, nyfiken och social delprojektledare som gillar att ha många bollar i luften samtidigt.

Våga ta chansen och bli vår nya kollega!

Läs mer tjänsten och ansök HÄR!

 

Share Button

Midrocmingel

Vi på MPM brukar anordna en mingelkväll på någon trevlig pub i Stockholm ett par gånger per år. Vi bjuder in vänner och bekanta som vi idag jobbar inom områden vi vill växa inom.

Sean Carter som var anställd på Dynamate som Underhållsingenjör har varit med på ett par tidigare mingelkvällar, men denna kväll så besökte han oss som nyanställd Asset Managmenent Konsult på Midroc!!!

Midrocmingel - Kopia

Share Button

Maximo – Användarföreningens vårmöte

Som ni säkert märkt har skrivandet här på bloggen lyst med sin frånvaro då senaste publikationen var Maximos höstmöte och nu när jag ska skriva om vårmötet inser jag att det är lite pinsamt.
Nu när vårmötet och för den delen 20 års jubileumet gick av stapeln nere i Göteborg var delar av Asset Managment teamet på plats.

Många bra dragningar av Partners till föreningen hölls under dagarna. Det som flera IT-leverantörer gemensamt nämnde var att nu satsas det hårt på Internet of things, Big Data och Analytics.

Vi presenterade tillsammans med Boliden ett uppdrag där vi varit med och hjälpt Bolidens underhållsorganisation med att bland annat ta emot ett nytt Anrikningsverk och en ny gruvproduktion i Garpenberg. Presentationen tog upp allt mellan Anläggningsregister, FU upplägg, Reservdelssäkring till Integrationer, Processer, Planering och Beredning.

Maximo Academy day var en intressant dag. Det var en dag som stod utanför själva konferensen men anordandes av Maximo användarföreing. Dagen gick ut på att användare av systemet satt tillsammans och disskuterade i två forum Resursplanering och Förebyggande Underhåll för att dela med sig av erfarenheter och få nya idéer med sig till sin verksamhet. Vi från Asset var uppdelade så vi kunde delta i bägge. Flera stora företag från fordonsindustrin, papper, tobak, infrastruktur och oljeraffiering var deltagare. Vi från Asset har jobbat med nästan alla industrier och har samlat på oss erfarenheter vi gärna delar med oss utav i sådana sammanhang.

/Mattias

Share Button

Maximo användarförenings höstmöte

Förra veckan gick Maximo användarförenings höstmöte av stapeln och vi på Midroc var självklart medverkande även denna gång. Vi diskuterade bland annat frågor så som hur verksamhetssystemet kan användas på bästa sätt för att då vara en hjälp för företag att utvecklas i såväl projekt som i underhållprocessen. Leverantörerna för Maximo presenterade nyheter i systemet, internet of things, analysverktyg och mobila plattformar.

Jonas Rydén som ni tidigare följt här på bloggen berättade om sitt examensarbete där många nyfikna lyssnare nickade instämmande om de utmaningar som finns vid omplaneringar av aktiviteter mitt under ett revisisonsstopp.

Anders Norell berättade om vilka utmaningar som han stött på där företag har bytt underhållsystem ett par gånger om på kort tid. Mycket data flyttas med mellan systemen där viktig data riskeras tappas bort vilket får konsekvenser som inte syns för ens efter ett par år på anläggningens kondition.

Nästa år då Maximo användarförening firar 20 år kommer Midroc såklart åter att medverka.

Share Button

Är du vår nya Maintenance development engineer/Maximo specialist?

Vi på Asset Management har flera spännande utmaningar framför oss där du har chansen att få vara med. Är du en kommunikativ och god lagspelare som gillar underhållsutveckling, IT och förändringsarbete så ska du ta chansen och bli vår nya kollega.

Läs mer om tjänsten och ansök HÄR!

Share Button

Välkommen Jonas!

Som vi bloggat om tidigare så har Jonas Rydén gjort exjobb hos oss på Asset Management under våren och sommaren. Efter att ha genomfört exjobbet med bravur har vi nu äran att välkomna Jonas till hos på Midroc Project Management och Asset Management team.

Jonas är nyutexaminerad civilingenjör inom Energisystem och har fått en flygande start då han direkt påbörjat ett uppdrag hos Forsmark Kraftgrupp AB som projektledare för deras digitaliseringsprojekt. En utmaning som han tillsammans med oss ser fram emot att ta sig an.

Välkommen Jonas!

 

 

 

Share Button

Eric och Jonas exjobb – Resultatet!

I våras fick vi höra om Eric Pålsbring och Jonas Rydén som under vår och sommar gjort exjobb hos oss på Asset management. Uppdraget var att mot Forsmark Kraftgrupp AB titta på vad den totala kostnaden vid försening för ett revisionstopp blir. Efter en spännande vår samt solig och varm sommar så är de nu klara och det med ett strålande resultat. Läs om resultatet och vad grabbarna själva tycker i intervjun nedan.

 Eric och Jonas, ni är nu klara med ert exjobb. Hur känns det?

Jättebra, såklart!

Hur skulle ni sammanfatta ert exjobb?

Vårt exjobb har inneburit att kartlägga delar av en stor organisation ur ett underhållsperspektiv och utifrån detta formulera och lösa ett problem. Vi har varit mycket på plats i verksamheten och det har gett oss möjlighet att förstå hur och vad vi ska arbeta med för att få fram ett resultat.

Vad blev resultatet av ert exjobb?

Resultatet blev en beräkningsmodell där man kan jämföra den planerade kostnaden för en aktivitet med kostnaden som innefattar hantering av hinder som uppstått under aktivitetens gång. Det kan handla om att hämta in stilleståndstid som uppkommit på grund av att aktiviteten inte kommit igång som planerat eller att aktiviteten krävt mer resurser än planerat.
En av styrkorna med modellen är att man på ett snabbt sätt kan göra en jämförelse mellan en aktivitets planerade kostnad och dess utfall beroende på hur man väljer att hantera en avvikelse.

Finns det mer att utveckla och så fall vad?

Det finns absolut potential att utveckla vårt exjobb. Till exempel skulle man kunna ha med fler parametrar än personalkostnad, som är det vi fokuserat på i beräkningarna. Man kan även tänka sig att använda modellen i andra typer av industrier. De problem som den löser är i högsta grad akuella även utanför kärnkraften.

Vad har varit största utmaningen med exjobbet?

Största utmaningarna har varit att göra avgränsningar i arbetet och att ändå kunna leverera en modell som uppfyller beställarens kravspecifikation. Eftersom vi har lagt stort fokus på att göra modellen användarvänlig har vi arbetat mycket med att banta ner antalet ingående parametrar. Här har den stora utmaningen varit att identifiera vilka parametrar som varit mest relevanta. Tiden är begränsad i ett exjobb så vi har fått anpassa arbetet efter det i stor utsträckning.

Vad är det roligaste som hänt under exjobbet?

Det har överlag varit ett roligt exjobb att göra, vi har kommit nära organisationen på både Forsmark och Midroc. Det har gjort att vi har fått en väldigt god inblick både i en energiindustri och i ett konsultföretag. Studiebesöket som vi fick möjlighet att göra på Preemraff i Göteborg var en annan höjdpunkt. Men det bästa måste vara alla de möten med engagerade och hjälpsamma personer vi träffat under vägen.

Vad är den viktigaste erfarenheten ni tar med er?

Att man måste vara väldigt lyhörd för att kunna tillgodogöra sig information och formulera ett problem. Först då kan man skapa lösningar som uppfyller syftet.

Nämn tre saker ni lärt er under exjobbet!

  • Man skall inte vara rädd för att fråga om saker man undrar.
  • Tydliga avgränsningar och delmål är viktiga för att hålla fokus på målet.
  • Man kan lägga ner väldigt mycket tid på ett exjobb.

Vi på Asset Management kan inte annat än gratulera killarna till ett väl utfört exjobb och önska dem lycka till i sina vidare karriär; Jonas Rydén tillsammans med oss på Midroc och Eric Pålsbring på Vattenfall! Bra jobbat!

IMG_0618

Bra jobbat Jonas och Eric!

Share Button

Är du vår nya HSE-Ingenjör?

Vi på Midroc gillar utmaningar och tror på att hitta lösningar tillsammans. Är du ingenjör med miljö- eller brand/säkerhetsinriktning och med erfarenhet av kvalitativa och kvantitativa riskanalyser hoppas vi få jobba med dig.

Vi söker nu en strukturerad HSE-ingenjör med god pedagogisk förmåga, stort kund- och serviceintresse som tillsammans med oss vill anta utmaningar och bidra till en bättre framtid.

Läs mer om tjänsten och ansök HÄR!

Share Button

Spännande uppdrag för Mek-Ingenjör/Beredare!

Antar du utmaningen?

Vi på Midroc tror på att göra saker tillsammans och nu har du chansen att tillsammans med oss ta dig an en ny spännande utmaning. Är du ingenjör och har vana av operativt underhållsarbete och/eller produktionsarbete inom processindustri med inriktning mot mek och vill förstärka vårt glada team tycker vi du ska ta chansen och bli vår nya kollega.

Läs mer om tjänsten och ansök HÄR!

Share Button

Midrocgolfen 2014, Arlandastad

Midroc Project Management genomförde idag sin årliga golftävling på Arlandastads golfbana. Den spelades lagvis och tävlingsformen var scramble. Arlandastad visade sig från sin bästa sida med soligt väder och en bana i fantastiskt skick. Dagen inleddes med första utslag kl 8 och avslutades med lunch och prisutdelning. Med minsta möjliga marginal vann lag Mats Ahlgren bestående av just Mats Ahlgren, Jakob Ljunggren, Jesper Annerstedt och Anders Degerstedt. Stort grattis till er och bra jobbat!  Vi tackar kunder, partners, Arlandastad och Midrocare för en härlig dag och hälsar välkomna till nästa års tävling!

Resultat Arlandastad

 

Share Button